Over mij

Wie?

Over mij.

Ik ben Ilsa Potter en ben altijd geïnteresseerd geweest in sociale wetgeving. In dit geval informatie over het UWV met nadruk op de Wia uitkering en Ziektewetuitkering. Dit zijn voorzieningen in Nederland die bedoeld zijn om mensen te helpen. Het UWV is er voor mensen die door omstandigheden (tijdelijk) niet kunnen werken.

Waarom over UWV?

Deze interesse is ontstaan doordat ik voorheen zelf regelmatig problemen ondervond door de regels niet te kennen van overheidsinstanties. In dit geval ging het over de ziektewet uitkering en de wia uitkering. Ik was zelf niet goed geadviseerd toen ik de 1e keer in aanraking kwam met het UWV. Daarnaast was ik niet goed op de hoogte van de wetten en regels. Toen ik zelf actief begon te onderzoeken wat er mogelijk is als je de regels kent ging er een wereld voor mij open. Door het opdoen van nieuwe kennis en het leren kennen van de juiste mensen is er inmiddels veel veranderd in mijn leven.

Motivatie voor WIA blog en e-book

De afgelopen jaren zag ik hoe leuke, lieve en eerlijke mensen om mij heen problemen kregen met het UWV. Een belangrijke oorzaak was een gebrek aan kennis van de wetten en regels bij het UWV. Zij wisten niet het optimale uit hun situatie te halen. Terwijl het UWV wel op de hoogte is van die regels en je vaak niet veel wijzer maakt. Mijn ervaring is dat het UWV niet altijd actief meedenkt met de mensen die zij tenslotte iedere dag bedient.

Dus ging ik mensen om mij heen helpen door hen te attenderen op hun rechten en plichten bij UWV. Ik heb het altijd fijn gevonden een positieve bijdrage te leveren aan de levens van mensen. Hierdoor zagen zij nieuwe kansen en mogelijkheden voor zichzelf.

Hoe?

Ik wist dat er een betere manier bestond.

Ik maakte dit WIA blog als verzamelpunt met info over de WIA. Daarnaast heb ik een e-book geschreven. Als je langere tijd een Ziektewetuitkering of een aanvraag WIA uitkering doet zul je een keer op spreekuur bij de verzekeringsarts of arbeidsdeskundige komen. Het e-book is bedoeld als voorbereiding voor een UWV keuring voor mensen met een Ziektewet of WIA uitkering. Het e-book biedt praktische tips en handvatten ter voorbereiding op de UWV keuring.

E-BOOK Hoe Overleef Ik Het UWV? Op Weg Naar Een Succesvolle WIA Keuring

Waarom een e-book over de UWV keuring?

Ik begon met dit e-book over de UWV keuring voor mensen met een ziektewet of wia uitkering omdat:

  • ik merkte dat de tips die op verschillende internetsites gegeven worden vrij algemeen waren en niet volledig
  • er weinig tools werden gegeven over hoe je zelf optimaal kunt voorbereiden
  • het maximale uit je situatie kunt halen zonder veel geld te hoeven uitgeven aan adviseurs.

Niemand anders leek er iets mee te doen, dus maakte ik dit e-book met alle verzamelde tips en adviezen:

  • hoe je je goed voorbereid
  • zelfverzekerd en met vertrouwen naar de UWV keuring gaat
  • je weet waar je op moet letten en wat belangrijk is om wel of niet te doen tijdens het gesprek.
Over mij: voor WIA keuring op gesprek bij de verzekeringsarts
Voor WIA keuring op spreekuur bij de verzekeringsarts

Testimonials

‘Ik kon moeilijk stoppen met lezen omdat ik het heel interessant vond ondanks ik niet in de doelgroep zit. Je hebt veel zelfreflectie en ook humor. Ik vind het e-book goed in elkaar gezet, overzichtelijk en goed opgebouwd.’
Lynn
Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->